Ambition for excellence

25 jarig jubileum

Aanleiding
Gedurende 25 jaar executive search door Vanderkruijs is de wereld van bestuur en management in het publieke en publiek-private domein enorm geëvolueerd. Graag kijken wij vooruit en willen samen met u het toekomstige speelveld verkennen. Leiderschap in maatschappelijke ondernemingen staat hierbij centraal.

Binnen de non-profit sector manifesteert zich een bijzondere categorie organisaties, de zogenoemde ‘maatschappelijke onderneming’. Kenmerk van de maatschappelijke ondernemingen is dat zulke organisaties functioneren in het spanningsveld tussen de overheid, de markt en de burger. Daarbij valt concreet te denken aan organisaties als bijvoorbeeld ziekenhuizen, zorginstellingen, universiteiten, hogescholen, ROC’s, woningcorporaties, musea, kunstinstellingen, water- en energiebedrijven en vormen van “openbaar” vervoer.

Tegelijkertijd ontwikkelen organisaties vanuit de private sector zich richting overheid en samenleving. Dit gaat verder dan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.  Voorbeelden hiervan zijn belangenorganisaties.