Academie Verloskunde Amsterdam Groningen

Voorzitter bestuur

De Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG) verwelkomt per 1 september 2016 een nieuwe bestuursvoorzitter. Mevrouw Elsa Norde draagt haar voorzitterschap over aan mevrouw Marjolein Tasche.
 
Mevrouw Tasche heeft een medische en wetenschappelijke achtergrond in de huisartsgeneeskunde. Sinds 2004 is zij werkzaam in het HagaZiekenhuis, sinds 2008 als lid Raad van Bestuur. Sinds de fusie van het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep in 2013 en later ook het Langelandziekenhuis, is zij lid van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep en directievoorzitter van het HagaZiekenhuis..
 
Academisering verloskunde
Met de deskundigheid en ervaring van mevrouw Tasche als gepromoveerd wetenschapper in de eerstelijnsgezondheidszorg en als bestuurder in de ziekenhuiswereld hoopt AVAG haar missie te realiseren: een academische opleiding Verloskunde. AVAG is van mening dat alle verloskundigen tot op het niveau van een wetenschappelijke master moeten worden opgeleid. De geboortezorg van nu vraagt om verloskundigen die naast het geven van aandachtige zorg dichtbij de zwangere vrouw, óók medische besluiten kunnen nemen en kunnen samenwerken op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Terug.