actium

directeur-bestuurder

De raad van commissarissen van woningcorporatie Actium heeft mevrouw Monique Boeijen benoemd tot directeur-bestuurder, zij start 1 juli in haar nieuwe rol.

Mevrouw Boeijen heeft ruime ervaring in de volkshuisvesting. De laatste vijfenhalf jaar was ze directeur-bestuurder bij woningcorporatie SWZ in Zwolle. Daarvoor werkte ze bij verschillende woningcorporaties en bij Aedes, de koepel voor woningcorporaties. Mevrouw Boeijen is zeer actief in het sociaal maatschappelijk werkveld. Onder meer als lid van bestuur voor het Platform Wonen-Welzijn-Zorg in Zwolle en als toezichthouder bij twee regionale onderwijsorganisaties. Ook is zij lid van de Deelnemersraad van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw, een landelijke stichting die bijdraagt aan gunstige financiering van de volkshuisvesting.

Mevrouw Boeijen over de rol van corporaties: “De maatschappelijke opgave die woningcorporaties hebben, maakt ons uniek. Wij kunnen echt van betekenis zijn door mensen een goed en betaalbaar huis te bieden, waar ze zich thuis voelen. Dat is waar corporaties voor staan, dat is waar Actium iedere dag aan werkt.

De afgelopen jaren heb ik met zeer veel plezier gewerkt in het Zwolse. Tegelijkertijd kijk ik uit naar de overstap richting Drenthe en Friesland. Hiermee maak ik de stap naar de stad én het platteland, met alle uitdagingen die daarbij horen. Dat vind ik zeer interessant. Actium is een organisatie die staat voor samenwerking en waar collegialiteit belangrijk is. Dat past bij mij. Het is vandaag de dag noodzaak om met collega’s, huurders, gemeenten en maatschappelijke partners op te trekken. We kunnen het niet meer alleen. Graag ben ik op verbindende wijze van meerwaarde in deze samenwerkingen.”


De raad van commissarissen ziet in mevrouw Boeijen een ervaren bestuurder met een open blik, die Actium verder zal brengen op de drie pijlers van de strategische koers: oog voor ieder mens, duurzaam en vernieuwend.