Admiraal De Ruyter Ziekenhuis

Raad van Commissarissen

Bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) is op 1 mei 2017 een Raad van Commissarissen benoemd. Het ziekenhuis is vanaf die datum onderdeel van het Erasmus MC.

De Raad van Commissarissen staat onder voorzitterschap van de heer Guy Peeters. Hij is voormalig voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en was eerder voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+.

De heer André Loogman was tot 2016 partner bij PWC en momenteel strategisch partner van EQili Nederland. Binnen de Raad van Commissarissen van het ADRZ heeft hij de financiële portefeuille. Sinds begin dit jaar is de heer Loogman tevens toezichthouder en voorzitter Auditcommissie van Pantein.

Mevrouw Louise van Rijsoort is HR director bij Landal Greenparks. Voorheen werkte zij bij Bilfinger Industrial Services Benelux en TNT/ PostNL. Mevrouw Rijsoort richt zich binnen de Raad op HR en organisatieontwikkeling.

Mevrouw Ilse van Stijn is intensivist bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en unitleider van de RVE Intensive Care. Tevens is zij lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Binnen de Raad van het ADRZ neemt zij de medische portefeuille op zich.

De heer Olaf Timmermans is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en lector Healthy Region bij de HZ University of Applied Sciences. Binnen de Raad van Commissarissen van het ADRZ vertegenwoordigt de heer Timmermans het cliëntperspectief.

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis beschikt over locaties in Goes, Vlissingen, Middelburg en Zierikzee. Voorheen was het een stichting, nu is het een besloten vennootschap (BV). Het Erasmus MC is de enige aandeelhouder, het ADRZ is dus een dochteronderneming geworden. De twee partners willen de continuïteit van de zorg in Zeeland waarborgen en de zorg in deze provincie verder verbeteren. Terug.