Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Directeur Academie van Bouwkunst

Het college van bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft Madeleine Maaskant benoemd tot directeur van de Academie van Bouwkunst. Maaskant volgt per 1 juni 2015 Aart Oxenaar op, die begin dit jaar directeur Monumenten en Archeologie bij de Gemeente Amsterdam werd.
 
Mevrouw Maaskant studeerde Bouwkunde aan de TU Delft. Na het winnen van de tweejaarlijkse Europan-prijsvraag richtte zij in 1996 met Victor van Velzen het bureau Maaskant en van Velzen Architecten op, waarvoor zij tot 2010 werkzaam was. Vervolgens werd zij hoofd van de afdeling Gebouwen van Natuurmonumenten en bestuursvoorzitter van Stichting Archiprix en Archiprix International, het samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen voor hoger onderwijs op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De afgelopen vijftien jaar was zij al diverse malen aan de Academie van Bouwkunst verbonden als gastdocent en lid van afstudeer- en examencommissies.
 
De Academie van Bouwkunst Amsterdam verenigt drie ontwerpdisciplines binnen haar muren, te weten: Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. De Academie vormt samen met het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Theaterschool, de Academie voor Beeldende Vorming en de Reinwardt Academie de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Terug.