alliade zorggroep

lid raad van bestuur

Mevrouw Elze Vonk is per 15 april benoemd tot lid van de raad van bestuur van stichting Alliade in Heerenveen. Mevrouw Vonk is momenteel directeur Bedrijfsvoering bij Lentis, een zorginstelling voor ouderen en geestelijke gezondheidszorg in Groningen en Drenthe.

Mevrouw Vonk studeerde Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde en was langere tijd werkzaam in het bankwezen. De overstap naar de zorg en nu als lid van de raad van bestuur van Alliade vindt zij een boeiende stap. “De zorg is dynamisch, het raakt echt en vraagt veel van allen die er in actief zijn. Alliade heeft een heldere strategie uitgestippeld, terug naar de kern, waarin de cliënt, naasten, medewerkers en omgeving voorop staan. Ook de visie van Alliade, ‘Samen doen wat wel kan' past me goed. Het is extra mooi om hieraan, in mijn thuisregio Friesland een bijdrage te leveren.”

In Friesland bekleedt mevrouw Vonk tevens toezichthoudende functies in het onderwijs en bij de bibliotheek. Bij Alliade vormt ze vanaf half april de raad van bestuur met de heer Vincent Maas, thans interim-voorzitter.