Alzheimer Nederland

Voorzitter en lid Raad van Toezicht

Per 1 januari 2023 is Ank Bijleveld-Schouten de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van Alzheimer Nederland. Michel van de Coevering treedt toe als lid van de RvT en de Financiële Commissie. Zij volgen Liesbeth Spies en Frans Spijkers op, die aftreden vanwege het verstrijken van de wettelijke termijn.

Ank Bijleveld-Schouten is sinds januari 2022 waarnemend burgemeester van Almere en was daarvoor minister van Defensie. Ze is al tientallen jaren actief bij gemeente, provincie en Rijk. Ze vindt het een eer de nieuwe voorzitter van de Raad van toezicht van Alzheimer Nederland te zijn. “Ik hoop samen met het bestuur te werken aan de verdere positionering van de organisatie. Steeds meer mensen krijgen of zelf of in hun omgeving met alzheimer te maken, we willen er voor hen zijn.”

Michel van de Coevering is CFO van leasemaatschappij Hiltermann Lease Groep. Van de Coevering was de afgelopen jaren CFO bij Schuberg Philis en daarvoor bij Kempen & Co. “We kennen tegenwoordig vrijwel allemaal wel mensen in onze directe of indirecte omgeving met dementie. De impact ervan is enorm groot. Het is voor mij een eer om in de Raad van Toezicht, als één van de vele vrijwilligers, een steentje bij te mogen dragen aan een toekomst zonder dementie en een beter leven mét dementie. Ik kijk ernaar uit samen het verschil te maken.”