Alzheimer Nederland

Tweede directeur-bestuurder

Patricia Kerckhoff is door de Raad van Toezicht (RvT) benoemd als tweede directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland. Per 1 december vormt ze samen met Gerjoke Wilmink een collegiaal bestuur. 
 

Kerckhoff is sinds 2014 werkzaam bij Alzheimer Nederland als Hoofd Marketing, Fondsenwerving en Data Intelligence. Onder haar leiding heeft Alzheimer Nederland de afgelopen acht jaar een sterke omzet- en merkgroei doorgemaakt. 
 

Liesbeth Spies, voorzitter van de Raad van Toezicht Alzheimer Nederland: ”De Raad van Toezicht heeft besloten dat een tweede bestuurder nodig is om alle ambities die Alzheimer Nederland heeft te helpen realiseren. We zijn heel blij dat we Patricia Kerckhoff na een zorgvuldige procedure hebben kunnen benoemen. Ze past met haar bewezen innovatiekracht en resultaatgerichtheid uitstekend in het profiel. We zijn ervan overtuigd dat zij samen met Gerjoke een goed team vormt. We wensen Patricia veel succes en plezier als bestuurder en kijken uit naar de samenwerking!" 
 

Gerjoke Wilmink, bestuursvoorzitter: “In de vier jaar dat ik bestuurder van Alzheimer Nederland ben, heb ik de organisatie enorm zien groeien. In inkomsten en in doelbesteding. Wat hebben we veel kunnen doen en bereikt, ook dankzij de groei van het aantal geweldige collega’s en vrijwilligersactiviteiten. Het is goed dat we de aansturing daarop nu aanpassen. Ik verheug me erop samen met Patricia als tweede bestuurder nog veel meer stappen te kunnen zetten.”