ArtEZ hogeschool voor de kunsten

Leden Raad van Toezicht

De raad van toezicht van ArtEZ hogeschool voor de kunsten heeft vier nieuwe leden. De heer Pierre Ballings, mevrouw Adriana Esmeijer, mevrouw Wilma de Koning en de heer Renzo Martens zijn donderdag 5 maart 2014 benoemd. Voorzitter van de raad van toezicht is de heer Frans Leijnse.  
 
De heer Ballings was tot 2013 algemeen directeur/bestuurder van Paradiso Amsterdam en Paradiso R&D, en onder meer mede oprichter van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De heer Ballings studeerde Drama in Utrecht, waarna hij zijn sporen ruimschoots verdiende in uiteenlopende functies, met name binnen de podiumkunsten. 
 
Mevrouw Adriana Esmeijer is sinds 2001 directeur-bestuurder van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam. Zij studeerde Taal- en Literatuurwetenschappen in Tilburg en promoveerde in 1999 aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Voor zij bij het Cultuurfonds aantrad was zij onder meer werkzaam bij de VU in Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam.
 
Mevrouw Wilma de Koning is sinds december 2013 lid van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen, waar zij in oktober 2014 werd benoemd tot vicevoorzitter van het college. De Koning studeerde Bedrijfseconomie in Rotterdam en was onder meer werkzaam bij de Universiteit van Tilburg en Fontys hogescholen. 
 
De heer Renzo Martens is een Nederlandse kunstenaar en filmmaker, die woont en werkt in Brussel, Amsterdam en Kinshasa. De heer Martens studeerde Politieke Wetenschappen aan de universiteit van Nijmegen en beeldende kunst aan Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Terug.