ArtEZ

Lid College van Bestuur

De raad van toezicht van ArtEZ heeft de heer Maarten Bremer benoemd als lid van het college van bestuur per 1 december 2018. Hij wordt binnen ArtEZ verantwoordelijk voor het onderwijs en de verdere ontwikkeling, kwaliteit, samenhang en innovatie ervan. De heer Bremer zal, samen met interne en externe stakeholders, de onderwijsvisie verder vormgeven.

De heer heeft een diverse loopbaan, waarin hij zich de laatste 20 jaar bij verschillende opleidingsorganisaties in binnen- en buitenland heeft gericht op het vinden van nieuwe antwoorden op complexe maatschappelijke vraagstukken. Daardoor heeft hij zich een duidelijke visie op onderwijs en ontwikkeling gevormd. Het leggen van nieuwe verbindingen tussen mensen, organisaties en netwerken doet hij van nature, ook over grenzen heen. Dit past goed bij het internationale karakter van ArtEZ.

De heer Pierre Ballings, voorzitter raad van toezicht, kijkt uit naar de samenwerking met het nieuwe collegelid: “We denken in Maarten Bremer een geschikte bestuurder te hebben gevonden, die behalve leidinggevende ervaring en kwaliteiten, ook een eigen visie op ontwikkeling en ondersteuning van onderwijs en ondernemerschap heeft. Dit, gecombineerd met zijn verbindende persoonlijkheid, kan ons onderwijs en onze studenten alleen maar ten goede komen.”

Zijn hele loopbaan werkt de heer aan nieuwe manieren van leren: van online leren, serious games en informeel leren op de werkplek tot flexibilisering, maatwerk en learning communities. Deze zoektocht heeft hem langs diverse werkvelden geleid: van commerciële trainings- en adviesbureaus, via ontwikkelingswerk in de Balkan, en de afgelopen vier jaar als directeur naar Avans Deeltijd. Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor de onderwijsvernieuwing. Nu maakt hij de stap naar hoger kunstonderwijs bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met de aanstelling van de heer Bremer is het college van bestuur van ArtEZ weer compleet. De andere leden zijn mevrouw Marjolijn Brussaard (voorzitter) en de heer Nishant Shah (lid met nadruk op portefeuille Onderzoek). Terug.