atlas contact

directeur

Met ingang van 1 mei 2021 is mevrouw Caroline Reeders benoemd tot directeur van uitgeverij Atlas Contact. Het afgelopen jaar is met zorg en beleid gezocht naar een opvolger voor de heer Herschdorfer. Een sollicitatiecommissie heeft zich samen met auteurs gebogen over het profiel van de nieuwe directeur.

Mevrouw Reeders studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds 2018 statutair directeur en aandeelhouder van Athenaeum Boekhandel B.V. in Amsterdam. Van 2011 tot 2016 was zij sales manager en later directeur van Van Ditmar Boekenimport (Audax).

Daarvoor was mevrouw Reeders als commercieel directeur werkzaam bij De Arbeiderspers, Archipel, Balans (WPG) en Het Spectrum (PcM Uitgevers). Na haar studie werkte zij bij Het Parool en de Volkskrant, de dagbladen van PcM. In 2017 was mevrouw Reeders vijf maanden commercieel directeur ad interim bij Atlas Contact. 

Mevrouw Reeders over haar benoeming:

"Na drie intensieve en uitdagende jaren bij Athenaeum Boekhandel kom ik terug bij de uitgeverij waar ik me als een vis in het water voelde. Binnen- en buitenlandse auteurs van grote klasse, schrandere collega’s met smaak, ambitie en warmte. Ik kijk ernaar uit om aan te slag te gaan."


Mevrouw Geneviève Waldmann, algemeen directeur VBK:

"We zijn ongelofelijk verheugd dat Caroline terugkomt naar Atlas Contact. Zij heeft in de tijd dat zij samen met Chris Herschdorfer de uitgeverij leidde het vertrouwen gekregen van de medewerkers. Ook voor VBK, het moederbedrijf, is Caroline een aanwinst. Met haar staat van dienst in het boekenvak, haar kennis van literatuur en digitale transformatie, haar netwerk en commerciële expertise zal zij niet alleen Atlas Contact maar ook het team van VBK verrijken."


Uitgeverij Atlas Contact is een toonaangevende literaire uitgeverij met een breed en veelzijdig fonds dat zowel Nederlandse en vertaalde literatuur, poëzie, non-fictie en business omvat. Atlas Contact staat voor originaliteit, onafhankelijkheid van geest, vernieuwing, hoge kwaliteit van stijl en inhoud. De ruim veertig toegewijde en deskundige medewerkers van Atlas Contact werken in nauwe samenwerking met de schrijvers aan het tot stand komen en verspreiden van alle uitgaven onder een zo ruim mogelijk lezerspubliek. Atlas Contact is een zelfstandig opererende uitgeverij en maakt deel uit van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep B.V. (VBK) in Nederland en België.