Avans Hogeschool

Lid College van Bestuur

Mevrouw Jacomine Ravensbergen is per 1 december benoemd tot lid College van Bestuur van Avans Hogeschool. Samen met de heer Diederik Zijderveld en voorzitter Paul Rüpp zal zij verantwoordelijk worden voor het dagelijks bestuur van de hogeschool. Mevrouw Ravensbergen zal in ieder geval de portefeuille onderwijs en kwaliteitszorg in beheer nemen.

Mevrouw Ravensbergen is momenteel directeur van de faculteit Bewegen, Sport en Voeding van de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast geeft zij leiding aan het Amsterdam Institute of Sport Science, de Topsport Academie Amsterdam en het HvA brede Urban Vitality programma.
Na haar opleiding Geneeskunde aan de Universiteit Leiden was mevrouw Ravensbergen docent functionele anatomie aan de Universiteit Utrecht (UU), waar zij ook promoveerde. Na haar loopbaan bij de UU werkte ze lange tijd in diverse functies bij financier van gezondheidsonderzoek ZonMw en bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Naast haar werk is mevrouw Ravensbergen actief als bestuurder in de (internationale) roeiwereld.

Mevrouw Ravensbergen over haar benoeming: “met Avans 2020 ligt er een stevige ambitie waarvan de realisatie in de praktijk een mooie uitdaging vormt. Ik kijk dan ook erg uit naar de start bij Avans en de samenwerking binnen het College van Bestuur.” Terug.