Brandweer Amsterdam-Amstelland

Commandant

Burgemeester Van der Laan, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, heeft de heer Leen Schaap voorgedragen als regionaal brandweercommandant. Leen Schaap is nu nog commissaris van politie bij de eenheid Amsterdam. Na instemming van het Veiligheidsbestuur zal hij per 1 juni 2016 gaan starten bij Brandweer Amsterdam-Amstelland.

De carrière van de heer Schaap heeft vorm gekregen bij de politie Amsterdam-Amstelland en bij de Nationale Politie in verschillende functies zoals wijkteamchef, recherchechef en chef van een district. De heer Schaap is tevens oud-commandant van de Brand- en Traangaseenheid van de mobiele eenheid, waardoor sommige onderdelen van het brandweervak, de heer Schaap bepaald niet vreemd zijn.

Het grootste aandachtspunt van de heer Schaap voor de komende jaren is het verder moderniseren van Brandweer Amsterdam-Amstelland, waarbij risicobeheersing en flexibele repressie, twee belangrijke pijlers zijn. Het verhogen van het veiligheidsbewustzijn, de focus op vakmanschap en het samenwerken met netwerkpartners zijn daarbij belangrijke elementen. Terug.