breda university of applied sciences

voorzitter college van bestuur

De heer Jorrit Snijder is benoemd, met ingang van 15 oktober 2020, als voorzitter van het college van bestuur van Breda University of Applied Sciences (BUas). 

De heer Snijder is momenteel directeur-bestuurder van University College Roosevelt (UCR) en bekleedt die functie sinds 2008. UCR is een liberal arts school die intensieve studies aanbiedt in een breed scala van academische disciplines in de vrije kunsten en wetenschap, met een hoog percentage internationale studenten. Hiervoor was hij Section Chief Research Master Programmes bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en docent Public Administration bij Universiteit Leiden/Campus Den Haag. In het verleden was hij ook lid van het Consortium of Higher Education Researchers (CHER) en strategisch adviseur voor hoger onderwijsinstellingen in Japan.

De heer Snijder behaalde zijn doctoraal aan de Universiteit Leiden, met een stage in Denemarken (Universiteit van Aarhus), en behaalde zijn PhD in Higher Education Policy Studies aan de Universiteit van Twente in 2016. Hij is tevens voorzitter raad van toezicht bij zorgorganisatie WVO-Zorg en lid van de Economic Board Zeeland. 

De heer Snijder over zijn aanstelling: “Studie, onderzoek en ondernemerschap. Het is deze houding die mij in het bijzonder aansprak tijdens mijn kennismaking met BUas op de prachtige campus in Breda. Het is een grote eer voor mij om voorzitter van Breda University of Applied Sciences te worden. Ik kijk ernaar uit om de studenten en docenten te ontmoeten, evenals de BUas werkveldpartners, onderzoeks-partners en andere belanghebbenden van BUas.”

De heer Erwin van Lambaart, voorzitter van de raad van toezicht van BUas: “We zijn erg blij met de benoeming van Jorrit als voorzitter van het College van Bestuur van BUas. Hij heeft niet alleen veel ervaring als bestuurder in het hoger onderwijs, maar is ook in staat om op een verbindende manier topkwaliteit na te streven. Hij hecht waarde aan innovatie in combinatie met zakelijk denken en is uiterst gemotiveerd om, samen met Nico van Os, onze sterke internationale instelling in de komende jaren te leiden en verder vorm en uitvoering te geven aan onze langetermijnstrategie.”