Zorgorganisatie Carinova

Bestuursvoorzitter

Carinova heeft de heer Henk van Zwam benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter. De huidige hoofdcommissaris van de landelijke eenheid Nationale Politie is de opvolger van de heer Johan Gerestein, die met pensioen gaat.
 
De heer Van Zwam vormt samen met mevrouw Leontine Verhoeven vanaf 15 december de raad van bestuur. De portefeuilleverdeling wordt in onderling overleg vastgesteld, maar Carinova verwacht dat de heer Van Zwam de organisatie met zijn expertise, betrokkenheid en gerichtheid de zorginstelling door alle veranderingen in de zorg loodst.
 
De heer Van Zwam heeft een verleden bij de politie. Voor zijn functie als hoofdcommissaris van de landelijke eenheid Nationale Politie was hij korpschef Gelderland-Zuid, chef District Zuid Regiopolitie IJsselland en teamchef in Deventer. Naast zijn politieofficiersopleiding heeft hij ook Informatiemanagement gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.
 
Scheidend bestuursvoorzitter de heer Gerestein van Carinova is ruim twaalf jaar werkzaam geweest als bestuursvoorzitter van de aanbieder verzorging, verpleging en thuiszorg in Deventer. Eerst als bestuurder bij Zorggroep De Leiboom en vanaf 2008 als voorzitter raad van bestuur van Carinova. Terug.