Conservatorium van Amsterdam

Adjunct-directeur

De directie van het Conservatorium van Amsterdam heeft de heer Okke Westdorp aangesteld als adjunct-directeur (afdelingen Klassiek en de opleiding Docent Muziek), start per 1 september.
 
De heer Westdorp is thans Hoofd Klassieke Muziek aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, waar hij eerder werkzaam was als manager van de afdelingen Jazz, Pop en Wereldmuziek.
 
De heer Westdorp studeerde hoorn aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Organisatie, Cultuur en Management aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn werkzaamheden als hoornist bij het Residentie Orkest remplaceerde hij bij het Koninklijk Concertgebouworkest en onder andere het Nederlands Blazers Ensemble. Na zijn carrière als musicus was hij onder meer actief als sponsor- en fondsenwerver bij het Residentie Orkest, alvorens hij als leidinggevende binnen Codarts aan de slag ging. Tevens bekleedt hij verschillende bestuursfuncties.
 
Mevrouw Janneke van der Wijk, directeur Conservatorium van Amsterdam: “Met Okke krijgt de school een ervaren musicus en manager in de directie, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in het hedendaagse muziekveld en het muziekvakonderwijs. Zijn visie en ervaring sluiten uitstekend aan op de koers van ons instituut en wij zijn dan ook zeer verheugd dat hij deze kwaliteiten zal inzetten voor het opleiden van het toptalent van morgen!” Terug.