Hogeschool IPABO

Voorzitter College van Bestuur

Op 1 januari 2024 gaat Eric Westhoek, bestuurder van Hogeschool IPABO, met pensioen. De Raad van Toezicht heeft Sonja Hoogendoorn benoemd als zijn opvolger tot voorzitter College van Bestuur.

Sonja Hoogendoorn is nu nog voorzitter van de directie van MBO College Zuid van het ROC van Amsterdam. Sonja is een betrokken, allround bestuurder met veel ervaring in het onderwijs. Na de afronding van haar promotieonderzoek heeft ze de afgelopen 20 jaar in diverse functies en rollen gewerkt in het hoger en middelbaar beroepsonderwijs.

Sonja Hoogendoorn: ‘Graag draag ik bij aan de doorontwikkeling en positionering van IPABO in een maatschappelijke context waarin het opleiden en bijscholen van leerkrachten, pedagogisch educatief professionals en schoolleiders zeer relevant is.’

Op 13 november 2023 start Sonja bij Hogeschool IPABO. Tot 31 december vormt zij samen met Eric Westhoek het College van Bestuur, om vanaf 1 januari 2024 als eenhoofdig bestuurder verder te gaan.

De Raad van Toezicht ziet in Sonja Hoogendoorn een bevlogen en enthousiaste bestuurder en kijkt uit naar de samenwerking.