De Haagse Scholen

Lid College van Bestuur

De raad van toezicht van De Haagse Scholen heeft dr. Karen Peters benoemd als lid van het college van bestuur. Karen Peters zal per 15 mei 2023 samen met voorzitter Wiely Hendricks het college van bestuur vormen.

Karen Peters is momenteel voorzitter van het college van bestuur van de stichting Eemvallei Educatief, waar zij verantwoordelijk is voor zowel de onderwijskwaliteit als de bedrijfsvoering. Daarvoor heeft zij onder andere gewerkt als directeur-bestuurder bij stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland en heeft zij verschillende bestuurlijke functies bekleed in het onderwijs in Jakarta en Zwitserland. Ze begon haar onderwijs carrière na haar studie Onderwijskunde aan de Universiteit van Groningen gevolgd door een postdoctoraal en promotieonderzoek aan de Universiteit van Nijmegen. Karen Peters is een ervaren bestuurder met een achtergrond en bewezen bestuurlijke ervaring in het primair onderwijs. Zij is overtuigd voorstander van openbaar onderwijs, gericht op het leggen van verbinding en samenwerking door alle lagen van de organisatie.

De raad van toezicht heeft Karen Peters benoemd op unanieme voordracht van een benoemingsadviescommissie, waarbij verschillende onderdelen van de organisatie en de gemeenschappelijke medezeggenschap waren betrokken.

“Karen weet waar ze voor staat en is communicatief sterk. Wij weten elkaar goed te vinden op het belang van kwalitatief onderwijs. In haar persoonlijkheid is zij een goede aanvulling op mij, ik heb er dus alle vertrouwen in dat wij een goed team zullen vormen. Ik kijk er naar uit met Karen samen te werken.”
Wiely Hendricks, voorzitter college van bestuur

“Wij zijn heel blij met de komst van Karen. Zij zal met haar dijk aan ervaring in het primair onderwijs een duidelijke versterking zijn van het bestuur. Karen is iemand die zorgt voor energie en verbinding en samen met Wiely vormt zij een mooi gebalanceerd bestuur.”
Mark Frequin, voorzitter van de raad van toezicht

Karen Peters volgt René Peeters op die momenteel op interim basis de rol van lid college van bestuur vervult. Het college van bestuur is hiermee weer op volle sterkte.