deventer ziekenhuis

voorzitter raad van bestuur

Op 1 juni aanstaande neemt Desiree Creemers de functie van Gita Gallé over als voorzitter van de Raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis.

Als kinderarts legde Desiree haar basis in het RadboudUMC en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Binnen Rijnstate, waar ze ruim 17 jaar werkzaam is, combineert ze haar medisch specialisme sinds 2009 met diverse managementtaken in de rol van medisch manager zorg en sinds 2013 als medisch directeur.

Met deze combinatie brengt zij zowel bestuurlijke ervaring als ook kennis en kunde als medisch specialist mee naar Deventer. ‘De Raad van Bestuur van het Deventer Ziekenhuis hecht veel waarde aan een goede samenwerking met de medische staf. Ook zijn wij een ziekenhuis met een sterke focus op regionale netwerkzorg en innovatie. Wij zien in Desiree Creemers een kundig bestuurder als het gaat om die samenwerking, ontwikkeling en verbinding’, aldus haar toekomstig collega-bestuurder Eric Kroon. De tweehoofdige Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor de strategie, het beleid en de realisatie van de missie en doelstellingen van het Deventer Ziekenhuis.

De Raad van Toezicht van het ziekenhuis is eveneens verheugd over de aanstelling van Desiree Creemers. ‘Met haar komst halen we een ervaren bestuurder binnen, met veel kennis van belangrijke thema’s als waardegedreven zorg, patiëntveiligheid en strategische netwerkzorg. Wat niet alleen voor het Deventer Ziekenhuis van waarde zal zijn, maar ook voor de regio’, aldus voorzitter Wander Blaauw van de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis.

Desiree Creemers start op 1 juni: ‘Dat lijkt op dit moment nog ver weg. We focussen ons op dit moment, zowel in Arnhem als in Deventer, natuurlijk eerst op de zorg voor patiënten en medewerkers in het kader van corona. Ik kijk in elk geval erg uit naar
mijn kennismaking met het Deventer Ziekenhuis. En naar mijn opdracht om samen met alle medewerkers, met patiënten en met ketenpartners in de regio, verder te bouwen aan goede patiëntenzorg.’