dimence groep

lid raad van toezicht

De heer Bert Kleinlugtenbeld is per 1 mei benoemd als nieuw lid raad van toezicht van Dimence Groep, aanbieder van geestelijke gezondheidszorg. 

De heer Kleinlugtenbeld is sinds april 2018 voorzitter raad van bestuur van Nij Smellinghe; een ziekenhuis in Drachten met circa 1.530 medewerkers. Daarvoor werkte hij drie jaar in de Achterhoek als bestuurder. Rond 2000 begon hij in de zorg als clustermanager van de beschouwende vakken in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Daar was hij ook verantwoordelijk voor de ziekenhuispsychiatrie en de afdeling (neuro)psychologie. De heer Kleinlugtenbeld over die periode: “Al vroeg in mijn zorgcarrière ben ik inhoudelijk betrokken geweest bij de psychiatrische en psychologische zorg, maar dan met name vanuit de ziekenhuissetting.” Hij vervolgt: “Ik heb in Rijnstate gewerkt en daarna in Apeldoorn, waar ik als directeur van de ziekenhuislocatie ook weer verantwoordelijk was voor de ziekenhuispsychiatrie. In juni 2016 ben ik gevraagd om, naast mijn bestuurlijke rol in Winterswijk, voorzitter te worden van het bestuur van de SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen). Deze organisatie houdt zich bezig met belangenbehartiging, het stimuleren van thema's als waardegedreven zorg.”

Digitalisering in de zorg heeft zeker ook zijn interesse. “We hebben inmiddels op gebied van ICT een bedrijf opgericht om appen met je zorgverlener mogelijk te maken; de Beter Dichtbij app.”

Op de vraag waarom hij zich als lid raad van toezicht wil inzetten, antwoordt hij: “Voor mij persoonlijk is het erg leuk om een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren in de regio waar ik zelf woon. Dimence Groep is een mooie organisatie met veel deskundigheid op een groot aantal belangrijke thema's en heeft een goede naam in de regio. Tevens geeft het mij de mogelijkheid om me verder te verdiepen in het zorgaanbod van Dimence Groep. Tot slot past de functie van toezichthouder ook heel mooi in mijn eigen ontwikkelingsproces.”

De heer Kleinlugtenbeld geeft aan dat hij hoopt een bijdrage te kunnen leveren met zijn bestuurlijke ervaring vanuit de ziekenhuiszorg en tevens met zijn netwerk op landelijk niveau. “Ik zal me primair willen inwerken en de organisatie willen leren kennen zodat ik mijn toezichthoudende rol zorgvuldig kan uitvoeren. Mijn interesse ligt op inhoudelijk gebied in relatie tot bedrijfsvoering en financiën. Het is dan ook extra interessant dat ik lid ben van de auditcommissie en hoop ook daar mijn bijdrage te kunnen leveren."

De heer Wim Boomkamp, voorzitter raad van toezicht, over de komst van de heer Kleinlugtenbeld: “We zijn blij met de komst van Bert. Met zijn kennis en ervaring is hij een mooie aanvulling op de huidige raad van toezicht.”