Finabank

Hoofd Business Banking

Tom Borghols is per 1 november 2021 benoemd als Hoofd Business Banking bij de Finabank in Suriname.
Tom heeft jarenlang gewerkt bij de ABN AMRO, Fortis en Rabobank in diverse functies in binnen- en buitenland. Na jarenlang in diverse landen in Afrika werkzaam te zijn geweest (Kenia, Rwanda, Zambia, Dar es Salaam) heeft Tom na zijn terugkeer in Nederland in 2019 voor Rabobank een aantal grote projecten geleid waaronder het global transaction monitoring programma.
Tom wil nu graag nog een avontuur aangaan in het buitenland en een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de Finabank in Suriname.
 
Over Finabank
Op 20 september 1991 ging de droom van oprichter Tjin Wong Joe in vervulling en Finabank N.V., de eerste particuliere bank in Suriname, opende haar deuren.
Nu, 30 jaar later, helpt Finabank nog steeds elke dag om de wensen en dromen van haar klanten te helpen realiseren wanneer zij sparen voor een goede toekomst of bijvoorbeeld tijdelijk gebruik willen maken van een krediet om hun ambities te verwezenlijken. 
In 2011 heeft Finabank een ingrijpende transitie ingezet van een familiebedrijf naar een corporate organisatie met een sterke governance en compliance structuur. 
Het bestand van Finabank bestaat uit zakelijke en particuliere klanten die waarde hechten aan duurzaam partnerschap en op maat gesneden oplossingen, zodat aan hun financiële behoeften kan worden voldaan. De bank levert verantwoorde en innovatieve diensten, waarbij de belangen van de cliënten voorop staan.