FNV

Algemeen directeur

De FNV heeft een nieuwe algemeen directeur, mevrouw Erica Schaper is op 1 januari gestart in haar nieuwe functie. Na een inwerkperiode van een maand volgt zij programmadirecteur de heer Van der Vossen op.
 
Na haar opleiding aan de Universiteit van Wageningen en een aantal functies in het groene domein heeft mevrouw Schaper zich toegelegd op het management van professionele organisaties. Zij heeft diverse managementtrainingen gevolgd en heeft een MBA-graad behaald. Ook is zij gecertificeerd Executive Coach. Op dit moment verricht Schaper haar werkzaamheden vanuit haar eigen bedrijf. Haar opdrachten liggen vaak op het vlak van strategische herpositionering en verbetering van de performance op het gebied van (onderwijs)kwaliteit en bedrijfsvoering.Schaper werkt op dit moment als directeur ad interim bij FNV Formaat.
 
“Deze functie is een gigantische uitdaging” aldus mevrouw Schaper. “Ik was op het congres in mei, waar de verengingen de keuze maakten om dit pad verder in te slaan. Toen de leden van het ledenparlement zich voorstelden was dat voor mij een magisch moment. De diversiteit van deze leden sprak me aan. Zo kun je de vakbeweging terugbrengen in positie. Dus dat maakte dat ik dacht: daar wil ik wel instappen. Maar het is absoluut een complex proces. Als deze transitie lukt, heeft de vakbond weer toekomstperspectief. En het is ook noodzaak, we vinden geen aansluiting meer bij bepaalde groepen, denk aan jongeren. Ik zie het bijna als een soort van roeping.”
 
De FNV bevindt zich in een transitieperiode, waarin vijf verschillende organisaties een fusietraject ingaan. Mevrouw Schaper zal vanaf eind januari 2014 het fusieproces gaan begeleiden en leiding geven aan de opbouw van de nieuwe werkorganisatie van de FNV. Terug.