Fontys Hogescholen

Lid College van Bestuur

De Raad van Toezicht van Fontys Hogescholen heeft de heer Jan Welmers benoemd tot lid van het College van Bestuur. Hij volgt in die functie per 1 december aanstaande Nienke Meijer op die op datzelfde moment de voorzittershamer van Marcel Wintels overneemt.
 
Dr. Jan Welmers (52) keert daarmee terug bij de hogeschool waar hij zijn eerste studie voltooide. Aan het voormalig Mollerinstituut in Tilburg volgde hij de opleiding tot docent Nederlands en Maatschappijleer. Daarna studeerde hij Taalbeheersing aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en Bestuurs- en Beleidswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg.
 
De heer Welmers werkte meer dan tien jaar als docent aan de Hogeschool van 's-Hertogenbosch. In die tijd promoveerde hij ook aan de Universiteit van Utrecht op het onderwerp 'redelijkheid van argumentatie in onderhandelingen'.
 
De afgelopen jaren bekleedde de heer Welmers verschillende directiefuncties. Achtereenvolgens aan de Academie voor Management bij Avans Hogescholen, de Faculteit Communicatie en Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en de Faculteit Maatschappij en Recht aan dezelfde hogeschool. Sinds 2009 is hij algemeen directeur van de Divisie Sociaal Medische Zaken en lid van de Groepsraad van het UWV. Terug.