Gemeente Amsterdam

Directeur Dienst Middelen en Control

De gemeente Amsterdam heeft mevrouw Marike Bonhof benoemd tot nieuwe directeur Dienst Middelen en Control / Concerncontroller. Mevrouw Bonhof start per 15 januari bij de gemeente Amsterdam, tot die tijd vervult zij de functie CFO/Concerncontroller bij de gemeente Utrecht.

Mevrouw Bonhof heeft in het verleden bij de gemeente Amsterdam gewerkt. Eerst bij Stedelijke Bestuursadvisering als manager fysiek domein en plaatsvervangend directeur. Daarna maakte ze de overstap naar het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam waar zij adjunct-directeur Financiën en Bedrijfsvoering was. Haar carrière startte zij bij het Ministerie van Financiën. Hiervoor studeerde zij bedrijfseconomie en bestuurskunde in Rotterdam en in Enschede.

Mevrouw Bonhof: "Ik heb de stad Amsterdam gemist. Ik heb zin om weer terug te keren naar de dynamische hoofdstad. Als directeur Middelen en Control/Concerncontroller wacht een grote opgave. Ik kijk ernaar uit om samen met de mensen van DMC maar zeker ook daarbuiten het financiële fundament van de gemeente te versterken. En op dit fundament vervolgens de control te ontwikkelen en te innoveren. Veel aandacht zal hiernaar uitgaan. Maar ook de ontwikkelingen bij deelnemingen, de verdere professionalisering van de inkoop en de verantwoordelijkheid voor de HRM-strategie maken deze functie veelzijdig en daarmee uitermate boeiend”.
 
Gemeentesecretaris Arjan van Gils: “Wat mij betreft is het gelukt om met Marike het schaap met de vijf poten binnen te halen. Ze heeft zowel de frisse blik van buiten als kennis van de Amsterdamse organisatie. Daarnaast heeft ze veel ervaring met complexe opgaven, met werken in een politiek/bestuurlijke omgeving en is ze een goede manager.” Terug.