Gemeente Amsterdam

Directeur GGD Amsterdam / Directeur Publieke Gezondheid Amsterdam

A.M. (Anna) van der Hulst - Heijnen wordt directeur publieke gezondheid (DPG) en directeur van GGD Amsterdam. De benoeming is bekrachtigd door het bestuur van de Veiligheidsregio en het Algemeen- en Dagelijks Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling GGD Amsterdam - Amstelland. De benoeming gaat in op 15 juli 2023. Van der Hulst volgt José Manshanden op, die met pensioen gaat.

De benoeming is tot stand gekomen via een in- en externe procedure. De selectiecommissie heeft Van der Hulst unaniem voorgedragen. Van der Hulst is momenteel plaatsvervangend directeur GGD/DPG Amsterdam. Daarvoor was zij directeur bedrijfsvoering van het Emma Kinderziekenhuis en de vrouwenzorg van het Amsterdam UMC. Ook werkte ze bij het OLVG en voor de provincie Noord-Holland.

Wethouder Alexander Scholtes (Zorg en Publieke Gezondheid): “Samen met de GGD staan we voor grote opgaven, zoals het verkleinen van de gezondheidsverschillen in de stad en het inzetten op preventie en gezondheid. Ik kijk ernaar uit om daar samen met de nieuwe directeur van de GGD Amsterdam aan te werken. Anna is inhoudelijk gedreven, koersvast en deinst niet terug voor noodzakelijke veranderingen en vernieuwingen.”