Gemeente Delft

Directeur Ruimte en Economie

De heer Gido ten Dolle is per 1 oktober benoemd tot de nieuwe directeur voor de portefeuille Ruimte en Economie. Hij volgt in deze functie de heer Rob Kleijwegt op, die eerder dit jaar afscheid nam.
 
De heer Ten Dolle (1974) heeft ruime ervaring op het gebied van stedelijke en regionale (economische) ontwikkeling. Hij beschikt bovendien over een uitgebreid netwerk in de provincie, het Rijk en Brussel. Gemeentesecretaris Hans Krul, geeft aan blij te zijn met de komst van Ten Dolle; “hij is de man die we nu nodig hebben. Hij heeft de ideale papieren om Delft verder te helpen en om de adviezen van de commissie Deetman uit te voeren. Zijn kennis en zijn netwerk zijn daarbij van grote waarde”, aldus de heer Krul.
 
De nieuwe directeur heeft zijn sporen verdiend als beleidsmedewerker in Den Haag, bij de ministeries van Economische Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vervolgens heeft de heer Ten Dolle acht jaar gewerkt in Brussel. In de Europese hoofdstad was hij aanvankelijk sociaal attachee bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, en daarna hoofd van de vertegenwoordiging van de Randstad. Sinds 2011 werkt heer Ten Dolle in Dordrecht, als directeur Stedelijke Ontwikkeling, Ruimtelijke Economie en Arbeidsmarkt. Hier is hij betrokken bij onder meer grote gebiedsontwikkelingen en de economische versterking van de regio Drechtsteden. Terug.