gemeente gouda

gemeentesecretaris

Ruud Bakker is benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Gouda, hij start per 1 oktober 2021. Hij volgt hiermee Martiene Branderhorst op die per 1 maart 2021 is vertrokken. Ruud Bakker wordt als gemeentesecretaris eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie. Momenteel werkt hij als directeur Maatschappelijke Ondersteuning bij de gemeente Rotterdam.

Burgemeester Pieter Verhoeve:
“We zijn blij dat Ruud Bakker voor Gouda komt werken. Hij viel meteen op door zijn brede ervaring en verbindende kwaliteiten. Als college kijken we ernaar uit om samen met hem verder te bouwen aan de toekomst van onze prachtige stad”.

Ruud Bakker heeft een lange carrière binnen de publieke sector. Vanaf 2017 is hij werkzaam voor de gemeente Rotterdam. Eerst als adjunct-directeur bij de directie Veiligheid en daarna als directeur Maatschappelijke Ondersteuning, cluster Maatschappelijke Ontwikkeling. Eerder was hij rayondirecteur bij een zorgaanbieder, Humanitas DMH en regiomanager bij Reclassering Nederland. Hij begon zijn loopbaan bij de politie Rotterdam-Rijnmond, waar hij gestart is als agent op straat en daarna diverse leidinggevende functies heeft vervuld.

Ruud Bakker over zijn nieuwe positie:
“Gouda is een stad met karakter en heeft een rijke historie. De opgaven voor Gouda zijn uitdagend en vragen om een goede samenwerking tussen de ambtelijke organisatie, het college, de gemeenteraad én de stad. Ik heb in de gesprekken voor deze functie de ambitie en de positieve energie gevoeld om hieraan invulling te geven. Ik ben trots op mijn benoeming en ik vind het een eer om de functie van gemeentesecretaris van Gouda te mogen vervullen.”

De functie van gemeentesecretaris is de afgelopen periode op interim-basis vervuld door Bas van Spréw.