Gemeente Tilburg

Directeur 

Directeur Vestigingsklimaat
Op 1 januari 2018 start de heer Hans Broekman als directeur Vestigingsklimaat van de gemeente Tilburg. Dat heeft het college gisteren besloten na een zorgvuldige selectieprocedure.
 
De heer Broekman is 53 jaar en woont samen met zijn vrouw in Oisterwijk. Na zijn studie Planologie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft hij bij de overheid en in het bedrijfsleven gewerkt aan innovatieve stedelijke projecten. De afgelopen vijf jaar was hij - als manager bij de Nederlandse Spoorwegen - bezig met de ontwikkeling van stations, spoorzones en stedelijke herontwikkelingslocaties.
 
De heer Broekman kent de stad Tilburg goed. Hij is een paar jaar lid geweest van de Denktank Binnenstad Tilburg (2008-2010). Ook was hij één van de grondleggers voor de stedelijke ontwikkeling van het Pieter Vreedeplein. Hij heeft passie voor 'de stad' en stedelijke vraagstukken op het terrein van economie, wonen, maatschappij en ruimte. Ook cultuur heeft zijn warme belangstelling. Verder heeft hij een breed netwerk in stedelijke ontwikkeling en vastgoed en is hij gewend aan werken in een politieke omgeving. Terug.