Gemeente Utrecht

Gemeentesecretaris/ Algemeen Directeur

Mevrouw Gabriëlle Haanen is per 1 oktober 2016 benoemd tot de nieuwe gemeentesecretaris/ algemeen directeur van de gemeente Utrecht. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten.

Mevrouw Haanen (1956) is op dit moment gemeentesecretaris van de gemeente Tilburg en volgt waarnemend gemeentesecretaris en algemeen directeur, mevrouw José Manshanden op. In Utrecht gaat zij leiding geven aan de ambtelijke organisatie die voor grote opgaven staat, van ruimtelijke vraagstukken tot de ingezette organisatievernieuwing. Utrecht is geen onbekende stad voor mevrouw Haanen. Zij woonde in Utrecht, studeerde aan de Universiteit Utrecht en werkte een aantal jaren bij de Hogeschool van Utrecht. In 2001 startte zij haar eerste baan als gemeentesecretaris.

Mevrouw Haanen over haar overstap: "Ik verheug me op de nieuwe collega's en om samen met hen, het bestuur en de stad de schaalsprong te maken waar Utrecht de komende jaren voor staat."

Burgemeester Jan van Zanen over de komst van mevrouw Haanen: "De snelst groeiende stad van Nederland heeft gevraagd om een verbindende gemeentesecretaris/algemeen directeur met ervaring en die hebben we met haar in huis gehaald." Terug.