Gerrit Rietveld Academie

Leden Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van de Gerrit Rietveld Academie heeft mevrouw Margit Lukács en de heer Eric Holterhues per 1 november 2016 benoemd als nieuwe leden van de Raad.

Mevrouw Lukács maakt als beeldend kunstenaar deel uit van het duo Broersen en Lukács. In hun werk, dat vele vormen aanneemt, uiteenlopend van behang tot animatie en van film tot ruimtelijke installaties, onderzoeken zij de oorsprong van de hedendaagse beeldcultuur. Zij laten zien hoe sterk werkelijkheid, media en fictie met elkaar vervlochten zijn in een steeds digitaler wordende cultuur. Het werk van het duo is te zien geweest in onder meer het Kröller Müller Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, de Biënnale of Sydney en het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. Momenteel werken ze aan een kunstwerk voor de nieuwe Noord/Zuidlijn in Amsterdam.

De heer Holterhues is werkzaam bij Triodos Investment Management waar hij hoofd Socially Responsible Investments en hoofd Kunst en Cultuur is. In die functies is hij eindverantwoordelijk voor de beleggingsfondsen die investeren in beursgenoteerde bedrijven die bovengemiddeld presteren qua duurzaamheid en voor het beleggingsfonds dat investeert in de creatieve industrie. Voorts is hij onder meer vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stadsschouwburg Utrecht, lid van het bestuur van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder en lid van de kring van vaste adviseurs van de Raad voor Cultuur. In de Raad van Toezicht van de Gerrit Rietveld Academie zal de heer Holterhues lid zijn van de audit commissie. Terug.