GGD GHOR Nederland

directeur

Ton Coenen wordt de nieuwe directeur van GGD GHOR Nederland, de vereniging van alle GGD’en en GHOR-bureaus in Nederland. Coenen, op dit moment bestuurder bij Rutgers, start op 1 januari 2022 in zijn nieuwe rol.

“De corona pandemie heeft laten zien hoe essentieel de GGD’en zijn. Dit is het moment om de publieke gezondheid echt te versterken. Daar moeten we ambitieus in willen zijn. En daar draag ik in mijn nieuwe rol graag aan bij”, aldus Coenen.
“Ambitieus zijn we inderdaad en onze ambities zijn glashelder”, vult voorzitter André Rouvoet aan. “Wij pleiten al geruime tijd voor een structurele investering van 600 miljoen euro in het herstel en de versterking van de publieke gezondheid. Zodat iedere inwoner van Nederland op dezelfde gezondheidsbescherming kan rekenen. Dat vraagt niet alleen om sterke GGD’en en GHOR-bureaus, maar ook om een sterke vereniging. We zijn blij dat Ton ons team komt versterken, om daar samen met ons de komende tijd verder vorm aan te geven”.

Over Ton Coenen
Ton Coenen is een ervaren directeur en bestuurder. Zijn carrière startte hij bij de GGD, als gezondheidsbevorderaar en hoofd algemene gezondheidszorg. Waarna hij als adjunct-directeur werkte voor GGD Nederland, één van de rechtsvoorgangers van GGD GHOR Nederland. Gevolgd door bestuursfuncties bij het Aidsfonds en Rutgers.

Over GGD GHOR Nederland
GGD GHOR Nederland is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Al meer dan 80 jaar bundelen wij de krachten van onze leden, de directeuren van de vijfentwintig GGD’en en GHOR bureaus in Nederland, met al hun professionals. Circa 12.000 onder normale omstandigheden en tot wel 60.000 tijdens de corona pandemie. Onze vereniging werkt mét en vóór onze leden aan het versterken van de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland.