GGD GHOR Nederland

Voorzitter

De Raad van Directeuren Publieke Gezondheid heeft mevrouw Tonny van de Vondervoort benoemd tot voorzitter van GGD GHOR Nederland. Zij is de eerste nieuwe voorzitter van de gezamenlijke vereniging van GGD’en en GHOR-bureaus.
 
GGD GHOR Nederland is de nieuwe koepel voor publieke gezondheid en veiligheid. Beide thema’s nog meer met elkaar verbinden, zal dan ook een van de eerste opdrachten van mevrouw Van de Vondervoort zijn.
 
Mevrouw Van de Vondervoort neemt veel politiek-bestuurlijke ervaring in alle lagen van het openbaar bestuur met zich mee. Zo was zij staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in het eerste kabinet Kok, wethouder in gemeente Groningen, gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland en heeft zij in meerdere regio’s de functie van (waarnemend) burgemeester vervuld. Mevrouw Van de Vondervoort heeft persoonlijke affiniteit met democratische waarden, veiligheid en sociaal domein. Dit zijn belangrijke speerpunten van de vereniging.
 
Directeur de heer Hugo Backx: “Wij zijn bijzonder verheugd over de aanstelling van Tonny van de Vondervoort. Zij is een bestuurder in de breedste zin van het woord en in staat snel een generalistische analyse op bestuurlijke vraagstukken uit te voeren. Ze is een echte verbinder, van mensen, maar ook van inhoud. Kortom Tonny van de Vondervoort is de goede voorzitter op het goede moment, met goede contacten: een bindend element in de vereniging”.
 
Mevrouw Van de Vondervoort volgt met ingang van 1 augustus 2014 Ed d'Hondt op, die sinds 2005 voorzitter was. Terug.