giro555

bestuurslid

Mevrouw Louise van Deth is benoemd tot bestuurslid van Giro555. Zij heeft de portefeuille communicatie onder zich en volgt daarmee de heer Otto van der Harst op, die in maart bestuursvoorzitter werd. Mevrouw Van Deth is een van de drie externe bestuurders, die plaats nemen naast de elf directeuren van de deelnemende organisaties.

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Giro555 werkt daarbij samen met Nederlandse omroepen, zenders en andere media, en vraagt heel Nederland om zich aan te sluiten.
 
Mevrouw Van Deth is de laatste 10 jaar directeur van het Aidsfonds geweest. Daarvoor was zij directeur van Stichting Natuur en Milieu en adjunct-directeur van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Zij begon haar carrière bij zakenbank Pierson, Heldring & Pierson. Naast haar werk is zij altijd bestuurlijk actief geweest. Zo was zij lange tijd penningmeester van Mama Cash en voorzitter van de Tony Chocolonely Foundation.
 
Als boegbeeld van het Aidsfonds heeft mevrouw Van Deth brede media- en communicatie-ervaring opgedaan. Zij gaf leiding aan de publiekscampagnes en was verantwoordelijk voor de communicatiestrategie. Zij heeft een groot nationaal en internationaal netwerk dat zij graag meebrengt naar de SHO/Giro555.