Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Voorzitter College van Bestuur

De raad van toezicht van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) heeft de heer Roelof Bleker benoemd tot bestuursvoorzitter. De nieuwe voorzitter treedt per 1 september in functie.

De heer Bleker is op dit moment dijkgraaf van Waterschap Rivierenland en bekleedt een aantal toezichthoudende functies in de culturele sector. Zo is de heer Bleker onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. “Ik heb er in mijn werk heel veel plezier in om verbanden te leggen tussen kunst, techniek en maatschappij. HKU doet dat dagelijks en daarom passen we erg goed bij elkaar. Ik verheug me er dan ook op te beginnen!”
 
Voor de heer Bleker bij Waterschap Rivierenland begon, was hij negen jaar wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Cultuur in de gemeente Enschede. Volgens mevrouw Marianne Dunnewijk, voorzitter van de raad van toezicht van HKU, heeft hij bij uitstek de bestuurlijke en culturele bagage die de onderwijsinstelling nodig heeft: “Bleker is een echte verbinder, die zijn kracht en wendbaarheid met verve weet in te zetten. We verwachten met zijn komst onze missie om studenten zo goed mogelijk op te leiden voor de toekomst goed te kunnen voortzetten.”
 
HKU biedt onderwijs aan bijna vierduizend studenten in meer dan veertig studierichtingen. Hiermee is de hogeschool een van de grootste opleidingsinstituten voor kunst en cultuur in Europa. De heer Bleker: “Onze studenten hebben de toekomst. Dagelijks zetten vele mensen bij HKU zich in om hen daar op voor te bereiden. Graag wil ik samen een route uitstippelen om HKU, zowel in Nederland als internationaal, nog steviger op de kaart te zetten.” Terug.