hogeschool leiden

voorzitter college van bestuur

Mevrouw Angelien Sanderman wordt per 1 september 2021 de nieuwe voorzitter van het college van bestuur van Hogeschool Leiden. Zij zal de heer Sander van den Eijnden opvolgen, die per 1 september benoemd is tot voorzitter van het NVAO.

Mevrouw Sanderman heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring binnen en buiten het hoger beroepsonderwijs. Zo was zij tussen 2014 en 2018 lid van het college van bestuur van Hogeschool Rotterdam. In die functie was mevrouw Sanderman onder meer verantwoordelijk voor technische opleidingen en later voor de economische opleidingen, voor de portefeuille Financiën en het onderzoek binnen de vijf kenniscentra en Centers of Expertises van de Hogeschool Rotterdam. Hierna was zij naast directeur van Health Coach Program toezichthouder bij onder meer Breda University of Applied Sciences, ROC Mondriaan in Den Haag en het internationale taleninstituut Regina Coeli in Vught.

Mevrouw Sanderman volgde de opleiding Logopedie in het hbo en studeerde daarna in 1992 cum laude af in de Taal- en Spraakpathologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vier jaar later promoveerde ze aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na haar studie startte zij haar loopbaan in het toegepaste onderzoek.

Ze begon als onderzoeker Spraaktechnologie bij TUE/Philips en bekleedde aansluitend diverse managementposities binnen KPN Research en KPN International. Vervolgens maakte ze de overstap naar TNO, waar ze uiteindelijk algemeen directeur Earth, Life and Social Sciences, dat deels ook in Leiden gevestigd is. Daarnaast vervulde ze toezichts- en adviesfuncties bij verschillende organisaties, waaronder als lid van de Raad van Advies van het Centrum voor Energievraagstukken en de Raad van Advies van het Leiden Bio Science Park. De thuisbasis van de hogeschool kent zij dus al.

Waardevolle aanwinst

Hogeschool Leiden is zeer verheugd met de benoeming van mevrouw Sanderman tot nieuwe collegevoorzitter, aldus de heer Frits Bakker, voorzitter van de Raad van Toezicht van de hogeschool.
"Met Angelien heeft Hogeschool Leiden een voorzitter aangetrokken die ervaring én feeling heeft met de kansen en uitdagingen waar het hoger beroepsonderwijs de komende jaren mee te maken krijgt. Ze is een waardevolle aanwinst voor onze hogeschool."
 
Ook de heer Joeri van den Steenhoven, lid van het college van bestuur, is positief over de komst van mevrouw Sanderman:
"Angelien heeft ruime bestuurservaring binnen het onderwijs en het toegepaste onderzoek. En ze weet hoe met bedrijven aan innovatie te werken. Daar gaan we als hogeschool van profiteren, zeker bij wat ons de komende jaren te doen staat. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking."

Mevrouw Sanderman zelf ziet ook erg uit naar haar nieuwe functie:
"De combinatie onderwijs en onderzoek in de biotoop van Leiden kon ik echt niet laten schieten. Ik heb hele goede herinneringen aan zowel het hoger beroepsonderwijs als aan de stad Leiden. Ik zet me dan ook graag in om samen met mijn nieuwe collega’s de mooie opleidingen van Hogeschool Leiden nog verder te ontwikkelen. Ik verheug me erop om na de zomer alle studenten en medewerkers te ontmoeten, wanneer hopelijk iedereen weer regelmatig naar de campus mag komen."