Hogeschool Viaa

collegevoorzitter

De raad van toezicht van Hogeschool Viaa heeft de heer Dirk Wakker benoemd tot collegevoorzitter. De heer Wakker volgt de heer Jacob Schaap op. De heer Schaap stopt wegens gezondheidsredenen na 25 jaar als voorzitter, maar blijft nog wel lid van het college van bestuur.

De heer Wakker werkte de afgelopen 12 jaar werkte in Rotterdam en omgeving. Als algemeen directeur van de christelijke scholengroep Calvijn was de heer Wakker onder andere verantwoordelijk voor kwaliteit en identiteit. 

In velerlei bestuurlijke functies maakte hij op diverse manieren het verschil. Zo was de heer Wakker lid van de directieraad van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving, bestuurder van ‘Huis van Morgen’ (een ontmoetingsplaats voor wijk, leerlingen en bedrijven in Rotterdam-Zuid) en lid van een denktank voor maatschappelijke veranderingen en onderwijsvraagstukken. Wakker is lid van de Gereformeerde Kerk (PKN) van Leerdam.

De heer Risco Balkenende, voorzitter raad van toezicht: "De raad van toezicht is blij en dankbaar Wakker te mogen benoemen. Wij zijn vol vertrouwen dat Wakker de gewenste bestuurder is voor de komende jaren. Hij staat voor de identiteit en kwaliteit van Viaa en bouwt door aan de toekomst van onze prachtige hogeschool".

De heer Wakker ziet ernaar uit om voor Hogeschool Viaa aan de slag te gaan: "Viaa is een parel binnen de wereld van het HBO. Door de combinatie van goede onderwijskwaliteit met een sterk eigen profiel, is Viaa aantrekkelijk voor veel studenten. Ik verheug mij erop om hier leiding aan te mogen geven".