inholland

voorzitter college van bestuur

De raad van toezicht van Hogeschool Inholland heeft de heer Bart Combee benoemd tot voorzitter van het college van bestuur.

“We kijken uit naar zijn komst ”, zegt de heer Siebe Riedstra, voorzitter van de raad van toezicht. “Bart neemt een berg ervaring mee als bestuurder in uiteenlopende sectoren. Hij is bekend in een breed werkveld van bedrijven, maatschappelijke organisatie, politiek en media. Voor een hogeschool die midden in de samenleving staat is dat van grote waarde.” De heer Combee start op 1 september bij Inholland.

De heer Combee was het afgelopen jaar werkzaam in het bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit. Daarvoor was hij tien jaar als directeur hét gezicht van de Consumentenbond. Ook door zijn eerdere carrière in het bedrijfsleven en de zorg heeft hij een zeer brede kijk op de samenleving.

“De samenleving verandert in hoog tempo. Studenten van nu gaan straks beroepen uitoefenen die nu nog niet eens bestaan. Inholland heeft al veel in huis om daaropin te spelen”, zegt de heer Combee over zijn benoeming . “Mijn ervaring rond innovatie, digitale transformatie en de aansluiting daarvan op de snel veranderende samenleving zet ik graag samen met studenten en docenten in. Zo kunnen we met elkaar het onderwijs van de toekomst vormgeven.”

“De rode draad in mijn loopbaan is steeds de gebruiker”, vertelt hij verder. “Daar begint alles voor mij mee. En bij Inholland is dat de student. Het is een voorrecht me te mogen inspannen voor de professionals van de toekomst. De hogeschool is voor hen een thuis. En met mijn persoonlijke stijl voel ik me hier ook thuis: persoonlijk en dichtbij, zoals de waarden van Inholland zo mooi luiden. Ik wil graag veel in contact staan met studenten, docenten en andere collega’s. Mijn deur zal altijd open staan. Ik kijk ernaar uit om te beginnen en een trotse ambassadeur van Inholland te zijn.”

De Hogeschool Medezeggenschapsraad van Inholland en de benoemingsadviescommissie (met vertegenwoordigers uit de domeinen, diensten en medezeggenschap) delen het enthousiasme van de heer Combee. Ze gaven een positief advies over zijn benoeming. De raad van toezicht nam het advies graag over. “Bart past bij Inholland en Inholland past bij hem”, vervolgt de heer Riedstra. "Dat merkte ik al snel in de gesprekken met hem. Vanwege zijn ervaring, toegankelijkheid en het enthousiasme en de passie waarmee hij aanhaakt op de snel veranderende samenleving. Hij is de juiste persoon, op het juiste moment, op de juiste plek. Namens de raad van toezicht wens ik Bart heel veel succes en plezier bij Inholland!”