instituut verbeeten

voorzitter raad van toezicht

De raad van toezicht van Instituut Verbeeten is per 1 augustus versterkt met een nieuwe voorzitter, Peter Langenbach. Hij volgt hiermee Gerard van Loon op die op deze datum op eigen verzoek terug treedt als voorzitter en lid van de Raad van Toezicht.

Instituut Verbeeten levert al meer dan 65 jaar zorg op het gebied van radiotherapie (bestraling van doorgaans kwaadaardige aandoeningen); en nucleaire geneeskunde (onderzoek en behandeling met behulp van radioactieve stoffen). 

Peter Langenbach is bedrijfseconoom, ervaren toezichthouder en bestuurder, thans als bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij treedt in de functie van voorzitter raad van toezicht en tevens lid van de audit- en remuneratiecommissie bij Instituut Verbeeten.

Instituut Verbeeten is enthousiast over de benoeming van Peter Langenbach. Zijn uitgebreide bestuurlijke en bedrijfsmatige ervaring binnen de zorgsector vormen een waardevolle toevoeging aan onze Raad van Toezicht. Met Peter haalt de Raad van Toezicht een uitstekend toezichthouder met een breed netwerk in huis. Een teamspeler met een inspirerende persoonlijkheid. We hebben er het volste vertrouwen in dat we onder toezicht van Peter verder kunnen bouwen aan de groei en ontwikkeling van Instituut Verbeeten.

Zelf zegt Langenbach over zijn aanstelling:
"Instituut Verbeeten is een mooie organisatie die van grote toegevoegde waarde is in mijn eigen woonomgeving in Brabant. Ik kijk er naar uit om samen met de andere toezichthouders, bestuur en medewerkers een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst van Instituut Verbeeten."