Klachteninstituut Financiële Dienstverlening

Lid Bestuur

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft per 1 december 2017 mevrouw Pauline van Esterik-Plasmeijer benoemd tot lid van het bestuur.
Mevrouw Van Esterik-Plasmeijer heeft haar eigen adviespraktijk voor managementadvies en interim-management en is bestuursvoorzitter van Stichting Mijn Geld en Zo. De minister van Financiën heeft de benoeming door het bestuur van Kifid goedgekeurd.

Mevrouw Van Esterik heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, vooral vanuit het perspectief van de consument. Zij was onder meer Chief Commercial Officer bij Achmea en Senior Vice President New Growth Markets bij ABN AMRO. Sinds 2013 heeft zij een eigen adviespraktijk voor management- en interimadvies, Van Esterik & Company. Zij heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het vertrouwen in financiële dienstverleners. Mevrouw Van Esterik studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is gepromoveerd aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam op consumentengedrag in de financiële sector.

Voorzitter Ralph Pans is blij met haar benoeming: “Pauline van Esterik is een ervaren bestuurder met hart voor het maatschappelijk belang waar Kifid voor staat. Zij heeft veel kennis en ervaring als het gaat om de verhouding tussen consument en financiële dienstverlener. Daarmee kan zij bijdragen aan het versterken van de toegankelijkheid en effectiviteit van Kifid. We kijken uit naar de samenwerking met haar.” Terug.