Koninklijke Bibliotheek

Algemeen directeur

Het Algemeen Bestuurscollege van de Koninklijke Bibliotheek (KB), de nationale bibliotheek van Nederland, heeft mevrouw Lily Knibbeler benoemd tot algemeen directeur van de KB. Mevrouw Knibbeler fungeerde – na het vertrek van de heer Bas Savenije – sinds 1 januari jl. als waarnemend algemeen directeur, en zal de functie vanaf 1 juli definitief vervullen. De KB heeft voor het eerst in haar geschiedenis een vrouwelijke directeur.

Mevrouw Knibbeler heeft ruime ervaring opgedaan als leidinggevende op verschillende niveaus in de KB. Haar laatste functie was die van sectorhoofd Marketing & Diensten. Zij boekte belangrijke resultaten in de complexe portefeuille van het auteursrecht voor de digitale diensten. Haar ervaring in zowel de wetenschap als de cultuursector, haar oog voor de wensen en behoeften van zowel wetenschappers, studenten als het brede publiek en haar focus op ‘de klant’ maken haar de juiste kandidaat voor de directeursfunctie.  

Elco Brinkman (voorzitter Algemeen Bestuurscollege) hierover ‘Mevrouw Knibbeler heeft het afgelopen half jaar bewezen leiding te kunnen geven aan de veranderingen in de KB-organisatie die voortvloeien uit het samengaan van de oude en nieuwe taken, en aan de herpositionering van de KB in haar nieuwe rol. Het ABC vertrouwt erop met de keus voor mevrouw Knibbeler de juiste beslissing te hebben genomen.’. Terug.