Landelijke Huisartsen Vereniging

Directeur

De heer Paul van Rooij is per 1 oktober 2016 benoemd tot nieuwe directeur van de Landelijke Huisartsen Vereniging. De heer van Rooij volgt de heer Lodi Hennink op, die eind september na bijna tien jaar, afscheid neemt als directeur van de LHV.

De heer de Rooij studeerde Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is sinds 2011 directeur van brancheorganisatie GGZ Nederland en heeft daarvoor tien jaar bij Zorgverzekeraars Nederland gewerkt.

Voorzitter van de LHV, mevrouw Ella Kalsbeek, is blij met de komst van de heer van Rooij, ‘hij kent de zorg goed en brengt veel kennis en ervaring mee, zowel van het zorgstelsel als van belangenbehartiging’. De heer van Rooij is verheugd om de mogelijkheid te krijgen om de belangenbehartiging voor huisartsen op zich te nemen; ‘de huisartsenzorg neemt in ons land een centrale positie in en de huisarts speelt een belangrijke rol in de toegang tot de zorg en bij het in de hand houden van de kosten. Het is een interessante beroepsgroep van dokters met hart voor hun patiënten en hart voor hun praktijk’. Terug.