Landstede Groep

Voorzitter College van Bestuur

De Raad van Toezicht van Landstede Groep heeft de heer Theo Rietkerk benoemd tot nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. De heer Rietkerk, momenteel gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie bij de Provincie Overijssel, start 1 november in zijn nieuwe functie.
De heer Rietkerk geeft aan met zijn bestuurservaring en -kwaliteiten graag leiding te willen geven aan Landstede Groep. “Ik voel me thuis in een ondernemende organisatie die nadrukkelijk aandacht heeft voor sport, gezondheid, zorg en welzijn”, aldus de heer Rietkerk. Hij heeft de ambitie uitgesproken Landstede Groep als ondernemende onderwijsorganisatie te versterken, verbeteren en versnellen en de verbinding met de beroepspraktijk en regionale partners te behouden en verbreden. Hiervoor zet hij graag zijn omvangrijke netwerk in.
 
“Theo Rietkerk is een waardige opvolger van Rob van Kessel die op één oktober afscheid neemt als voorzitter van het College van Bestuur”, aldus de heer Henk van der Sar, voorzitter Raad van Toezicht. “Wij waren op zoek naar een ervaren, besluitvaardig bestuurder met realisatiekracht. Iemand met regionale binding, die strategisch inzicht weet te vertalen naar uitvoering. Wij zijn ervan overtuigd die te hebben gevonden in Theo Rietkerk. Zijn zienswijze stemt volledig overeen met de toekomstvisie van Landstede Groep als onderwijs- en netwerkorganisatie”.
 
Vanaf 1 november bestaat het college van bestuur van Landstede, naast de heer Rietkerk, uit de heer Arend Runia en de heer Kees Blokland. 

Landstede Groep telt 24.000 deelnemers in het beroeps- en voortgezet onderwijs, 2.600 medewerkers en 1.000 vrijwilligers, hiermee is het de grootste onderwijsorganisatie in Dronten, Harderwijk, Kampen, Ommen, Hardenberg, Dedemsvaart en Zwolle en omgeving. Terug.