Gelderse Onderwijsgroep Quadraam

Lid College van Bestuur

De Raad van Toezicht van de Gelderse Onderwijsgroep Quadraam heeft de heer Patrick Eckringa per 1 januari 2018 benoemd tot nieuw lid van het College van Bestuur.

De heer Eckringa studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en rondde daarna de postdoctorale lerarenopleiding af.Hij begon zijn carrière in 1995 als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. In datzelfde jaar startte hij ook bij Fontys Hogescholen, waar hij sinds 2012 directeur is van Fontys Hogeschool Communicatie in Eindhoven. De heer Eckringa is tevens bekend met het onderwijs in de regio Arnhem: van 2011 tot 2017 was hij lid van de Raad van Toezicht van Stichting De Basis, de koepelorganisatie van de 18 Arnhemse openbare basisscholen. Op dit moment is hij lid van de Raad van Toezicht van DeBasisFluvius waar 38 basisscholen in Arnhem, Oosterbeek en Doorwerth onder vallen.

Quadraam is verheugd met de benoeming. “Patrick heeft zich doen kennen als een enthousiaste en deskundige onderwijsman. Hij kent de regio en het is fijn dat hij ook voor Quadraam heeft gekozen”, aldus de heer Frans Mutsaers, voorzitter van de Raad van Toezicht van Quadraam.

Ook de heer Eckringa is enthousiast over zijn aanstelling. “Quadraam is een inspirerende organisatie, die goed begrijpt wat de veranderende samenleving van haar vraagt. Ik zie ernaar uit om aan die mooie maatschappelijke opdracht een bijdrage te leveren." Terug.