Maasstad Ziekenhuis

Bestuurder

Per 1 januari 2023 treedt Sander Dekker aan als nieuwe bestuurder bij het Maasstad Ziekenhuis.

Sander Dekker (1975) – bestuurskundige van huis uit - vervulde verschillende bestuurlijke functies op lokaal niveau en bij de Rijksoverheid. Tussen 2006 en 2012 was hij wethouder bij de gemeente Den Haag en onder andere verantwoordelijk voor financiën, onderwijs en stadsbeheer. Daarna werd hij  staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tussen 2017 tot 2022 was hij minister voor Rechtsbescherming bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.
 
Dekker: “Het Maasstad Ziekenhuis is een ambitieus en vooruitstrevend ziekenhuis op misschien wel één van de meest uitdagende plekken van Nederland. Hier kan goede zorg echt het verschil maken. Ik kijk ernaar uit om samen met collega’s ook in de toekomst de beste zorg te kunnen blijven verlenen aan patiënten.”
 
Bart van de Leemput, voorzitter raad van toezicht, over de benoeming: “We zijn ervan overtuigd dat we in Sander een enthousiaste en betrokken bestuurder hebben gevonden met waardevolle expertise en ervaring om de ingezette koers van ons ziekenhuis verder uit te bouwen. Sanders ervaring met complexe vraagstukken en zijn verbindingskracht zijn waardevol voor zowel het ziekenhuis als voor het volbrengen van de opdracht die we met onze netwerken in de regio en met Santeon hebben. Die opdracht is het betaalbaar, toegankelijk en tegelijkertijd kwalitatief goed houden van de zorg.”