Medisch Centrum Leeuwarden

Lid Raad van Bestuur

De raad van toezicht van het Medisch Centrum Leeuwarden heeft mevrouw Erica Bakkum benoemd tot lid van de raad van bestuur, per 1 september 2018. Mevrouw Bakkum wordt het tweede lid van de raad van bestuur.
 
Mevrouw Bakkum werkt sinds 2000 als gynaecoloog in Amsterdam bij het OLVG en diens voorgangers. Zij was van 2007 tot 2013 voorzitter van het Bestuur Medische Staf van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), en droeg in deze rol in belangrijke mate bij aan de voorbereiding van de fusie van de medische staven van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. In het OLVG te Amsterdam was unitleider Vrouw-Moeder-Kind en gynaecoloog in. Zij heeft brede bestuurlijke -, management- en toezichtervaring, naast haar jarenlange professionele ziekenhuiservaring als gynaecoloog.
 
Met de komst van mevrouw Bakkum is vacatures in de raad van bestuur van het MCL op volle sterkte. Hiermee is in het MCL de bestuurlijke continuïteit voor de komende jaren geborgd. De adviesorganen in het MCL hebben positief geadviseerd over de benoeming.
 
Mevrouw Bakkum: “Ik laat een topziekenhuis achter, maar een nieuwe uitdaging komt ervoor in de plaats. Ik verheug me erop mijn horizon te verleggen van Samen Beter in Amsterdam naar een frisse Friese blik op uitzonderlijke zorg voor iedere individuele patiënt in het noorden.” Terug.