Medisch Centrum Leeuwarden

Voorzitter Raad van Bestuur

De Raad van Commissarissen van het Medisch Centrum Leeuwarden heeft de heer Patrick Vink benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur.

De heer Patrick Vink is benoemd per 1 maart 2018, momenteel is hij directeur-bestuurder van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen.
 
De heer Vink kent het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en het Friese zorglandschap goed. Hij werkte van 1993-2008 in het MCL in verschillende staf- en managementfuncties. Hij is sinds oktober 2008 in dienst van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. In juni 2015 werd hij directeur-bestuurder van Tjongerschans, tevens onderdeel van Zorgpartners Friesland.
 
De heer Vink heeft de ambitie zich in te zetten voor een nieuwe fase in het MCL en de regionale en landelijke topklinische positionering, vanuit een intern gedragen visie.

De Raad van Commissarissen kent de heer Vink vanuit zijn rol als bestuurder van Tjongerschans en ziet in hem een uitstekende kandidaat voor de invulling van het voorzitterschap van de raad van bestuur van het MCL.
 
In hem ziet de RvC een prettige bestuursvoorzitter voor het MCL met oog voor verbinding en samenwerking en die interne en externe belangen en perspectieven kan meewegen in een gemeenschappelijke koers. Hij heeft affiniteit met de patiëntenzorg en specifiek de ziekenhuiszorg en de daarin werkende professionals. Vink focust op kwaliteit en veiligheid en weegt het patiëntperspectief mee in zijn keuzen en beleidslijnen. Terug.