metropoolregio amsterdam

ombudsman

Munish Ramlal wordt voorgedragen als nieuwe ombudsman van de metropoolregio Amsterdam. Dat heeft het presidium van de gemeenteraad van Amsterdam vandaag bekend gemaakt. De  gemeenteraad besluit op 7 juli over de voordracht. Ramlal zal op 2 september beginnen in zijn nieuwe functie.

Presidiumvoorzitter Rik Torn, verantwoordelijk voor de werving en  selectie, is blij met de voordracht van Munish Ramlal.
“Munish Ramlal heeft veel ervaring in het openbaar bestuur en heeft een grote maatschappelijk betrokkenheid. Hij is in staat om belangen te  behartigen maar ook partijen bij elkaar te brengen. Munish Ramlal zal als nieuwe ombudsman een belangrijke rol gaan spelen voor bewoners en bestuur in de metropoolregio Amsterdam.”


Ombudsman

Ramlal heeft in Rotterdam rechten gestudeerd en is aan de Erasmus School of Law gepromoveerd in de rechtssociologie. Hij heeft diverse functies aan deze faculteit vervuld en is tegenwoordig Hoofd Systeemtoezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Hij is eerder adviseur geweest van de Nationale ombudsman in Den Haag. Ramlal woont in Rotterdam en is getrouwd met schrijfster Shantie Singh.

Ramlal over zijn voordracht als Ombudsman:
“Ik vind het een grote eer om samen met het bureau in de metropool aan de slag te gaan. Daarbij kijk ik uit naar de gesprekken met bewoners en ondernemers. Daar waar inwoners hun weg nog niet gevonden hebben naar gemeentelijke voorzieningen of andere problemen ervaren wil ik benaderbaar en oplossingsgericht zijn. Ook wil ik er zijn voor de medewerkers van de gemeenten zodat zij met de feedback op de uitvoering de mens echt centraal stellen, zoals de gemeenten dat zelf willen.”

Ramlal volgt de huidige ombudsman Arre Zuurmond op, die per 1 september vertrekt, na acht jaar als ombudsman voor Amsterdam en de andere gemeenten in de metropoolregio: Almere, Zaanstad, Amstelveen, Diemen, Waterland en Landsmeer.

Proces

De ombudsman wordt benoemd door de aangesloten raden op voordracht van het presidium van de gemeenteraad van Amsterdam. Ramlal wordt naar verwachting op 7 juli benoemd door de gemeenteraad van Amsterdam. Hiermee is hij ombudsman voor Amsterdam. Hoewel de ombudsman onder werkgeverschap valt van de gemeenteraad van Amsterdam, werkt hij ook voor de andere gemeenten. Elke gemeenteraad moet dan ook voor zijn gemeente de Ombudsman benoemen.