Medisch Spectrum Twente

Bestuursvoorzitter

Mevrouw Sophia de Rooij wordt per 1 februari 2019 de nieuwe bestuursvoorzitter van Medisch Spectrum Twente. Mevrouw De Rooij is hiermee de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van MST en van een Santeon-ziekenhuis.
 
Mevrouw De Rooij is op dit moment hoogleraar Interne geneeskunde met als leerstoel Ouderengeneeskunde/Geriatrie in het Universitair Medisch Centrum Groningen, waarnemend afdelingshoofd Interne Geneeskunde, hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde en directeur van het Alzheimercentrum Groningen. Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, richtte in 2002 in het AMC de afdeling Geriatrie-Ouderengeneeskunde op, promoveerde in 2006 en werd in 2012 benoemd als hoogleraar. Van 2011 tot 2016 was zij bestuurlijk actief in de Nederlandse Internistenvereniging, onder meer als voorzitter. 
 
Mevrouw De Rooij is op verschillende manieren belangrijk geweest bij de groei en ontwikkeling van de ouderengeneeskunde/geriatrie in Nederland en daarbuiten. Zo heeft zij haar vooruitstrevende visie op transmurale ketenzorg niet alleen nationaal maar ook internationaal uitgedragen. Dit heeft onder meer geleid tot de Transmurale Zorgbrug en tot Hospital@Home, een innovatief zorgprogramma dat effectieve ouderenzorg in de keten mogelijk maakt. 
 
Met de benoeming van mevrouw De Rooij kiest de raad van toezicht voor een bestuurder met een moderne, verbindende stijl en een resultaatgerichte aanpak. Daarnaast heeft zij een brede ervaring met de inbreng van technologie in de geneeskunde en een groot nationaal en internationaal netwerk.  “Haar ervaring en expertise sluiten goed aan bij de strategie van MST. Dat is van belang om MST in de komende jaren in de volgende ontwikkelingsfase te brengen”, aldus de heer Van Vught, voorzitter van de raad van toezicht. 
 
MST is een topklinisch ziekenhuis in Twente met een zorgaanbod van basiszorg, topklinische zorg en (in een aantal vakgebieden) zorg op academisch niveau. Ook is het MST een opleidingscentrum en doet men onderzoek. MST is het regionaal traumacentrum. Het verzorgingsgebied van MST beslaat 263.000 inwoners. Er werken 3.700 medewerkers (235 medisch specialisten). MST is onderdeel van het Santeon-verband van de zeven topklinische ziekenhuizen.