Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Directeur

Het NVZ-bestuur heeft de heer Sander Gerritsen per 1 september 2017 benoemd tot directeur van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

De heer Gerritsen is momenteel werkzaam als bestuurssecretaris bij het Erasmus MC. Bij deze organisatie werd hij in 2011 aangesteld als directeur en was hij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en organisatie van het onderdeel Dijkzigt. In 2015 werd de heer Gerritsen verantwoordelijk voor de strategische visie en de inrichting van de governance van het Erasmus MC. Daarvoor was hij bijna tien jaar gemeentesecretaris van de gemeente Arnhem.

Mevrouw Yvonne van Rooy, voorzitter van de NVZ, is zeer verheugd met de aanstelling van de heer Gerritsen. “Hij brengt niet alleen veel bestuurlijke ervaring met zich mee, maar kent ook de wereld van de ziekenhuizen heel goed”.

De heer Gerritsen vindt de NVZ een prachtige organisatie met een sterke positie binnen de sector. “Ik zie er naar uit om samen met het bestuur en het bureau de ziekenhuizen, revalidatie- en categorale instellingen te ondersteunen bij het inspelen op alle nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden in deze dynamische sector.” Terug.