NHG

waarnemend bestuurder

De heer Hans van der Schoot is gestart als waarnemend bestuurder van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).
 
Na zijn studie geneeskunde specialiseerde de heer Van der Schoot zich als gynaecoloog in het OLVG en AMC. Hij was ook verantwoordelijk voor de opleiding van coassistenten en AIOS gynaecologie en huisartsgeneeskunde. In 1991 promoveerde de heer Van der Schoot op diagnostiek van chlamydia-infecties.
 
Gedurende zes jaar was hij lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), met onder andere het aandachtsgebied patiëntvoorlichting bij richtlijnen. Vanaf 2005 was hij bestuursvoorzitter van Bestuur van het Sint Lucas Andreasziekenhuis en van 2013 tot 2018 van de fusieorganisatie OLVG Oost en West. In die periode was hij ook lid van het bestuur van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ) en van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), met opleidingen en kwaliteit in zijn portefeuille. Per 1 april 2018 is hij benoemd tot voorzitter van de STZ. Momenteel is hij ook voorzitter van de raad van toezicht van Marente, een VVT-organisatie in de Duin- en Bollenstreek.
 
De heer Van der Schoot over zijn benoeming als waarnemend bestuurder: Het is voor mij een bijzondere eer enige tijd een bijdrage te mogen leveren aan het Nederlands Huisartsen Genootschap, dat zich midden in de Nederlandse gezondheidszorg bevindt. Ook voor huisartsen is de gezondheidszorg flink in beweging.